Motiunea de cenzura împotriva Ursulei von der Leyen a fost respinsa. Aceasta a fost initiata de Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR
Autor: Bogdan HofbauerUrsula merge mai departe! Moțiunea împotriva Ursulei von der Leyen inițiată de europarlamentarul AUR, Gheorghe Piperea a fost respinsă în Parlamentul European. Doar 174 de europarlamentari au fost pentru. 360 au fost pentru Ursula, iar 18 s-au abținut. Inițiatorii moțiunii i-au reproșat Ursulei că nu a adus clarificări legate de corespondența dintre ea și șefii[...]
- AUR mai are o moțiune depusă împotriva guvernului Bolojan.
- 360 de europarlamentari au votat împotrivă și 175, pentru.
- Șefa CE e acuzată că nu a publicat mesajele cu Pfizer despre vaccinuri.
Ursula merge mai departe! Moțiunea împotriva Ursulei von der Leyen inițiată de europarlamentarul AUR, Gheorghe Piperea a fost respinsă în Parlamentul European.
Doar 174 de europarlamentari au fost pentru. 360 au fost pentru Ursula, iar 18 s-au abținut. Inițiatorii moțiunii i-au reproșat Ursulei că nu a adus clarificări legate de corespondența dintre ea și șefii Pfizer, în pandemie când a negociat achiziția de vaccinuri.
Dacă nu a ieșit treaba la Strasbourg, AUR mai are o șansă, luni, la București. Atunci se va vota moțiunea împoriva guvernului Bolojan – ca urmare a legii austerității asumată de coaliția PSD- PNL- USR- UDMR.
Ieri, parlamentarul AUR Petrișor Peiu a citit textul moțiunii la pereți. Nu e glumă. Din totalul de 475 de parlamentari, doar 60 au fost in sală, 130 erau pe teleconferință. Nici George Simion sau șefa POT Anamaria Gavrilă nu au fost prezenți.
Și în timp ce politicienii noștri se joacă de-a puterea și opoziție, cifrele economice își spun punctul lor de vedere. Deficitul comercial al României a crescut în primele cinci luni ale anului la 16,4%. Practic, în continuare, importăm mai mult decât exportăm. În UE, am trimis bunuri de 28 de miliarde de euro, dar am cumpărat de 38 de miliarde. Stăm pe minus și în afara UE – 11 miliarde contra 15.
Chiar și așa, măsurile lui Bolojan au un iz de optimism în raportul Moodys. Dacă vor fi implementate integral, agenția de rating anticipează că deficitul ar putea ajunge la 7,8% din PIB în 2025 și la 6,1% din PIB în 2026.