La început de septembrie se voteaza conducerea BNR în Parlament. Specialiştii care vor sa candideze pentru un loc în Consiliul de Administraţie al BNR trebuie sa trimita CV-ul pe adresa de mail cp02@cdep.ro
Autor: Mircea NicaManagementul BNR va fi ales în prima săptămână a noii sesiuni parlamentare, adică în luna septembrie, după ce iniţial luna iunie era în vizor pentru această decizie. Deşi conform surselor din piaţă cei care conduc banca centrală din România vor rămâne cam aceiaşi, chiar dacă sunt în discuţii trei poziţii din cele cinci neexecutive, cum ar putea cineva mai tânăr sau nou, cu experienţă internaţională şi studii mai mult decât adecvate şi potrivite pentru managementul BNR, să intre într-un joc deja stabilit, votul fiind doar o formalitate?
♦ Managementul BNR, care urmează să fie numit în septembrie prin vot parlamentar, este alcătuit din 9 persoane, respectiv din 5 membri neexecutivi, 2 viceguvernatori, un prim-viceguvernator şi un guvernator ♦ Numirea prin vot parlamentar a conducerii BNR ar fi urmat să aibă loc în luna iunie, dar s-a amânat, iar până la începutul lunii august niciun CV nu a fost primit la secretariatul Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci.
Managementul BNR va fi ales în prima săptămână a noii sesiuni parlamentare, adică în luna septembrie, după ce iniţial luna iunie era în vizor pentru această decizie. Deşi conform surselor din piaţă cei care conduc banca centrală din România vor rămâne cam aceiaşi, chiar dacă sunt în discuţii trei poziţii din cele cinci neexecutive, cum ar putea cineva mai tânăr sau nou, cu experienţă internaţională şi studii mai mult decât adecvate şi potrivite pentru managementul BNR, să intre într-un joc deja stabilit, votul fiind doar o formalitate?
„Presupun că în prima săptămână a noii sesiuni vor fi numiţi cei din boardul BNR, adică în luna septembrie. Momentan nu am primit nici un CV, iar dacă s-a trimis vreun CV probabil s-a trimis direct la secretariatul Comisiei, dar nu cred că s-a trimis deocamdată nici un CV. Cred că o să se facă pe repede înainte în prima săptămână din septembrie. Audiere efectivă nu a avut loc niciodată. Audierea este un pas, scrie în regulament, noi punem întrebări, ei pot să nu răspundă, cum se întâmplă şi la ASF şi la atâtea altele după care se trece la vot. Audierea este o glumă“, afirmă Claudiu Năsui, deputat USR, membru al Comsiei de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, pentru ZF.
Citește continuarea pe zfcorporate.ro