21 mai 2024 - Primar

ANALIZĂ. Haos în dezvoltarea Capitalei: Nicio primărie de sector din Bucureşti nu a răspuns într-o lună la întrebarea „Câte cărţi de identitate au fost emise în ultimii cinci ani pentru adrese noi, care nu existau anterior?”

Autor: Alina-Elena Vasiliu

În contextul dezvoltării imobiliare din Bucureşti, cu un nivel record al livrărilor de locuinţe noi în ultimii patru ani, dublu faţă de cei patru ani anteriori, ZF a vrut să afle câte buletine cu adrese noi, care nu existau înainte de anul 2019, au fost eliberate în Capitală.

Cum poţi dezvolta un oraş, un sector, o zonă, un cartier, cum poţi aloca resurse pentru creşe, grădiniţe, şcoli sau spitale noi dacă nu ştii câţi oameni locuiesc în zona pe care vrei să o dezvolţi? Câţi oameni au venit în plus peste ceea ce exista deja în „ograda” ta? „Crearea unei adrese reprezintă încă, în România, o chestiune complicată.”

În contextul dezvoltării imobiliare din Bucureşti, cu un nivel record al livrărilor de locuinţe noi în ultimii patru ani, dublu faţă de cei patru ani anteriori, ZF a vrut să afle câte buletine cu adrese noi, care nu existau înainte de anul 2019, au fost eliberate în Capitală. Acesta ar fi, în modul cel mai simplu, principalul indicator pe care îl pot folosi primarii pentru a elabora strategiile de dezvoltare urbană ale sectoarelor pe care le conduc.

Multe dintre ansamblurile rezidenţiale noi din Bucureşti se află pe terenurile unor foste fabrici, ferme sau chiar pe terenuri virane, astfel că tot acest „miracol” rezidenţial are în spate adrese nou-create, are în spate familii, copii, nevoi. „Ştiţi cumva la ce şcoală suntem arondaţi pentru înscrierea la clasa pregătitoare? Eu nu reuşesc să găsesc adresa noastră la nicio circumscripţie pe site-ul inspectoratului”, întreabă un părinte pe un grup de Facebook al unui ansamblu rezidenţial din sectorul 6.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro