Cum încearcă directorul unei şcoli din Iaşi să rezolve problema lipsei spaţiului. „Avem un studiu de fezabilitate aprobat de primărie şi încercăm să construim un corp nou de şcoală. Spaţiu există, dar nu este nimic concret, primăria încă analizează.“
Autor: Alexandra MateiProblema lipsei de spaţiu în învăţământul preuniversitar nu se simte doar în Bucureşti, ci şi în alte judeţe şi municipii din ţară, însă diferenţa o face atitudinea şi iniţiativa profesorilor, a directorilor de şcoli, întrucât unii dintre ei caută constant soluţii, în timp ce alţii aşteaptă ca primăriile şi autorităţile să facă ceva, lucru care nu se întâmplă.
Problema lipsei de spaţiu în învăţământul preuniversitar nu se simte doar în Bucureşti, ci şi în alte judeţe şi municipii din ţară, însă diferenţa o face atitudinea şi iniţiativa profesorilor, a directorilor de şcoli, întrucât unii dintre ei caută constant soluţii, în timp ce alţii aşteaptă ca primăriile şi autorităţile să facă ceva, lucru care nu se întâmplă.
Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“ din Iaşi este una dintre unităţile de învăţământ de stat din ţară care au ajuns la capacitate maximă, având un număr tot mai mare de elevi şi săli de clasă prea puţine. Din acest motiv, o parte dintre elevi, mai exact cei de clasa a treia, au ore începând cu ora 14, nu dimineaţa, la fel ca ceilalţi colegi ai lor din învăţământul primar.
„Părinţii elevilor de clasa a treia au cerut ca orele să înceapă la ora 12, nu la ora 14. Clasele a treia au planul-cadru cel mai redus, cu patru ore pe zi. Nu putem pune o clasă de a şaptea sau a opta să înveţe de la ora 13 sau 14, având un plan-cadru cu mai multe ore. (…) Căutăm soluţii pentru a construi un corp nou de şcoală. Avem un studiu de fezabilitate făcut şi aprobat de primărie, spaţiu există, dar nu este nimic concret încă, primăria analizează situaţia“, a spus pentru ZF Cristian Popa, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru cel Bun“ din Iaşi.
Citește continuarea pe zfcorporate.ro