30 mai 2024 - Alegeri Parlamentare

Dan Mihăescu, Investitor şi Board Director FintechOS, partener fondator GapMinder Fund II: Noi suntem investitori în mai multe start-up-uri şi marea majoritate a start-up-urilor româneşti sunt pe minus. Practic, din start-up-urile finanţate, din 2018 până în prezent, FintchOS este primul care ajunge pe break even

Autor: Alexandra Cepareanu

FintechOS, unul dintre cele mai cunoscute start-up-uri tech lansate pe plan local, care administrează o platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a anunţat că va atinge pragul de rentabilitate la finalul anului 2024, au spus reprezentanţii companiei într-o întâlnire organizată pentru a vorbi despre noua rundă de finanţare Serie B+, în valoare[...]

FintechOS, unul dintre cele mai cunoscute start-up-uri tech lansate pe plan local, care administrează o platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a anunţat că va atinge pragul de rentabilitate la finalul anului 2024, au spus reprezentanţii companiei într-o întâlnire organizată pentru a vorbi despre noua rundă de finanţare Serie B+, în valoare de 60 de milioane de dolari, condusă de Molten Ventures, Cipio Partners şi BlackRock, alături de investitorii existenţi EarlyBird VC, OTB VC şi Gapminder VC.

Dan Mihăescu, Investitor şi Board Director FintechOS, partener fondator GapMinder Fund II, a explicat în cadrul evenimentului că este normal pentru un start-up să fie pe pierdere pentru o perioadă lungă de timp.

„Noi suntem investitori în mai multe start-up-uri şi marea majoritate a start-up-urilor româneşti sunt pe minus. Practic, din start-up-urile finanţare din 2018 până în prezent FintchOS este primul care ajunge pe break even, din tot ecosistemul din România. Deci toate start-up-urile care au fost finanţate în România de la începutul lui 2018 până la sfârşitul anului 2023 au ridicat cumulat undeva la 430 – 450 milioane de euro. După toţi anii aceştia FintechOS este primul start-up care ajunge pe break even în 2024. Acesta e un semn de sănătate, care îţi oferă multe oportunităţi, flexibilitate. Şi nu e anormal pentru un start-up să fie pe minus o perioadă lungă de timp, e parte din proces”, a spus Dan Mihăescu.

Sergiu Neguţ, Chief Strategy Officer şi cofondator, FintechOS, a explicat că toate cheltuielile de dezvoltare ale unui start-up nu sunt cheltuieli capitalizate şi nu reprezintă o investiţie din punct de vedere financiar, ceea ce face mai dificilă trecerea unui start-up de la pierdere la rentabilitate.

„Şi atunci e normal ca dacă tu vrei să investeşti în echipele de dezvoltare pentru generaţia următoare de produs să rezulte pierdere din punct de vedere financiar. Noi ne-am făcut treaba foarte bine din acest punct de vedere dar aş vrea totuşi să nu comunicăm că FintechOS este pe break event ci în 2024 o să fie pe break even pentru că suntem foarte aproape.”