Techcelerator şi Ministerul Energiei lanseaza CleanTech Hackathon 2025, eveniment dedicat itehnologiilor sustenabile pentru industria energetica. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: Ne-am asumat împreuna cu Techcelerator sa cream o «Fabrica de Unicorni» în România
Autor: Roxana RosuTechcelerator, cel mai longeviv high-tech accelerator din România, şi Ministerul Energiei lansează CleanTech Hackathon 2025, primul hackathon dedicat startup-urilor din România şi Europa de Sud-Est în domeniul tehnologiilor şi soluţiilor pentru sectorul energetic şi de sustenabilitate. Evenimentul va avea loc pe 23 şi 24 mai, la Bucureşti, în cadrul ENERGY EXPO 2025 „Ne-am asumat împreună[...]
Techcelerator, cel mai longeviv high-tech accelerator din România, şi Ministerul Energiei lansează CleanTech Hackathon 2025, primul hackathon dedicat startup-urilor din România şi Europa de Sud-Est în domeniul tehnologiilor şi soluţiilor pentru sectorul energetic şi de sustenabilitate.
Evenimentul va avea loc pe 23 şi 24 mai, la Bucureşti, în cadrul ENERGY EXPO 2025
„Ne-am asumat împreună cu Techcelerator să creăm o «Fabrică de Unicorni» în România. Am susţinut încă de la lansare CleanTech Nexus, program creat de Techcelerator, pentru că, aşa cum am spus adesea, România poate creşte prin inovaţie şi conectarea rapidă a fondatorilor inovatori cu liderii industriei, cu companiile mari care pot face ca aceste soluţii să fie utilizate la scară largă, poate chiar de fiecare cetăţean. O parte din acest program este CleanTech Hackathon, care îşi propune să aducă împreună fondatori de startup-uri, cercetători, pasionaţi de tehnologie ori energie şi specialişti din companii pentru a crea şi testa idei ce pot deveni soluţii sustenabile şi de viitor în sectorul energetic. Sectorul energetic are nevoie de inovaţie, iar «Fabrica de Unicorni» pe care o construim în această perioadă poate reprezenta sursa pentru un sistem energetic 3D – Descentralizat, Digitalizat şi Decarbonat”, a afirmat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.
CleanTech Hackathon 2025 invită startup-urile şi echipele de cercetare să rezolve în 48 de ore provocări reale din industria energetică, cu aplicabilitate imediată. Startup-urile şi persoanele interesate se pot înscrie începând cu 14 aprilie, urmând ca primii înscrişi să beneficieze de sesiuni de informare, mentorat şi networking.
Participanţii concurează pentru premii de peste 20.000 de euro şi pot accesa parteneriate directe de testare şi integrare a soluţiilor în companii din energie din România şi Europa de Sud-Est/.
Aplicanţii pot fi persoane fizice (antreprenori, cercetători, experţi în tehnologie ori energie, pasionaţi de ştiinţe) sau companii din România ori Sud-Estul Europei care împărtăşesc preocuparea de a rezolva provocări în industria energetică.
„Din vara anului trecut, de când am lansat CleanTech Nexus, peste o sută de companii din Europa de Sud-Est au aplicat la acest program de accelerare. În cadrul hackathonului, startup-urile, scale-up-urile, dar şi cei pasionaţi de energie ori tehnologie pot să îşi prezinte soluţiile în faţa unor specialişti cu experienţă vastă, pot să îşi valideze ideile şi să le testeze alături de companii lider în domeniu (validare POC), să cunoască colaboratori, fie că este vorba de potenţiali parteneri de business, parteneri în procesul de inovare sau de viitori colegi”, a declarat Cristian Dascălu, Managing Partner Techcelerator.
Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 24 mai.